Bio-karotin+e-vitamin kapszula 60 db

Bio-karotin+e-vitamin kapszula 60 db
Részletek
A béta-karotin az A-vitamin elővitaminja.
Az A-vitamin hozzájárul az immunrendszer, az egészséges bőr és a látás normál állapotának fenntartásához
Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
Gyógyszergyártási gyakorlat szerint előállított dán termék

Tápanyagok 1 kapszulában: NRV*β-karotin (Pro A-vitamin) 6,0 mg/1000 g RE125%E-vitamin 10,0 mg83%Élesztő- és gluténmentes.
*NRV: Táplálkozási referenciaérték felnőtteknek. Adagolás : Napi 1 kapszula, lehetőség szerint étkezés közben bő folyadékkal kell bevenni. Tárolás :Szobah őmérsékleten, közvetlen napfénytől védve. Figyelmeztetések: Az ajánlott napi adagot ne lépje túl. A kapszulákat egészben kell lenyelni, ne rágja szét.

A béta-karotin nagy dózisú alkalmazása nem ajánlott erős dohányosoknak.
Az egészséges életmód és a változatos kiegyensúlyozott étrend fontos a jó egészség megőrzéséhez.
Összetevők : Szójaolaj, zselatin, hidrogénezett szójaolaj
Nedvesítősz er : Glicerin, D-α-tokoferol, β-karotin
Csomósodást gátló : Szilí cium-dioxid
A Bio-Karotin tiszta béta-karotint tartalmaz, mely 1500 μg A - vitaminnal egyezik meg. Ez a mennyiség körülbelül a napi ajánlott bevitel 188% - a. A Bio-Karotin úgy készül, hogy a béta-karotint egy olaj mátrixal keverik össze, mely stabilan tartja, és növeli a felszívódást.
A béta-karotin azon vegyületek csoportjába tartozik, melyek a piros és sárga növények színezőanyagai. A béta-karotin az az összetevő, melynek többek között a sárgarépa narancs színét köszönheti. A béta-karotin egy provitamin, mely A vitaminná alakul át, de mindíg csak olyan mennyiségben, amennyire szervezetünknek szüksége van. A világ néhány részén, a béta-karotin a fő forrása az A vitaminnak. Az A vitamin hozzájárul a normális sejtosztódáshoz, és szükséges az immunrendszer megfelelő működéséhez is.
A béta-karotin az A vitamin kiváló növényi forrása. Zsírban oldódik, ezért jobban felszívódik, ha valamilyen zsírral együtt juttatjuk be a szervezetükbe. Amikor a béta-karotin A vitaminná alakul, hozzájárul a normális egészséges bőr és nyálkahártya fenntartásához. Szintén nagyon fontos a normális sejtosztódáshoz és az immunrendszer működéséhez. Sőt, segít fenntartani a normális látást is.
A táplálékkal és étrend-kiegészítőkkel bevitt nagy mennyiségű béta-karotin ( 30mg vagy annál több) bőrünket ártalmatlan sárgás színűvé változtathatja, melyet egyesek vonzónak találnak. Ez a szín a béta-karotin bőrben való felhalmozódásának a következménye, főként a kezeken és lábakon. Ez a szín hamar eltűnik, amint csökken a béta-karotin bevitele a szervezetünkbe.
A dohányosoknak kerülniük kell a béta-karotin tartalmú étrend-kiegészítők szedését . Ez az óvatosság egy tanulmányon alapul, mely azt mutatta ki, hogy a nagy mennyiségű béta-karotin szedése erős dohányosok esetén növelheti a tüdőrák kialakulásának kockázatát.
Arra azonban nincs bizonyíték, hogy a béta-karotin káros lehet a nemdohányzóknak.
Ezen kívül nem kell amiatt aggódni, hogy túl sok A vitaminhoz jutunk a béta-karotinból, mivel szervezetünk azonnal leállítja a termelést, amint a raktárak telítődtek.

A béta karotin a természetben is számos élelmiszerben megtalálható, néhány legjobb forrása:

zöldségek
brokkoli
sárgarépa
kaliforniai paprika
sárgabarack
sü tőtök
A zöldségek béta-karotin tartalmát nagyon sok tényező befolyásolhatja, például az, hogy milyen talajban termesztik, a műtrágyától, széltől, időjárási körülményektől, és a termés utókezelésétől.
Adatok
ISBN
5709976100206