Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db

-11%
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
Vitaking brokkoli kivonat kapszula 60 db
2 590 Ft
2 305 Ft
Kezdete: 2021.07.02   A készlet erejéig!
Részletek

Brokkoli koncentrátum a mindennapokra

A brokkoli a közelmúltban ez a hatóanyag több vizsgálat középpontjába került. Egészségügyi szempontból előnyös tulajdonságaiért elsősorban a bennük található szulforafán névre keresztelt kénvegyület a felelős. Megvizsgálták ennek kémiai és biokémiai tulajdonságait és mára egy seregnyi adat áll rendelkezésünkre, ami igazolta az eredeti feltevést. Napjainkig több mint 500 olyan vizsgálatot végeztek el, amelynek célja a szulforafán, illetve annak előanyaga, a glükorafanin hatásmechanizmusának és biológiai aktivitásának felderítése volt.

A brokkoli igazi multivitamin és ásványianyag bomba: jelentős mennyiségű A-, C-, E– és B-vitamint tartalmaz. Sok benne a magnézium a kálium, és a béta-karotin is. Nyomelemek közül nagyobb mennyiségben a vas és a szelén található meg benne. A legértékesebb vegyülete mégis a szulforafán.

A brokkolicsírában a szulforafán előanyaga, a glükorafanin található meg. Ez két módon képes szulforafánná alakulni.

  1. A nyers brokkoli összerágásakor a benne található enzimek hatására létrejön. Ezek az enzimek 40 celsius fok körül elpusztulnak, ezért a folyamat csak nyers brokkoli esetén zajlik le így.
  2. Főzést vagy párolást követően a hatás másként jön létre. Ez az enzim megtalálható az egészséges bélrendszerben is és mivel a glükorafanin nem hőérzékeny, a folyamat lejátszódik főtt brokkoli esetében is.

Mindennapos fogyasztás

Akár a nyers csírát fogyasztja valaki minden nap, akár a főtt brokkolit, akár a kivonatot kapszulában, a hangsúly a mindennapos fogyasztáson van, amennyiben valamilyen speciális okból kifolyólag fogyasztjuk és nem az íze kedvéért.

Tehát egészséges, de sajnos nem épp a legkedveltebb zöldségek egyike. Szulforafán a brokkolin kívül a karfiolban és a káposztában – és más káposztafélékben – is található, de legnagyobb mennyiségben a friss brokkoliban fordul elő. Az lenne a legideálisabb, ha mindenki friss zöldségformájában jutna hozzá ehhez a fontos tápanyaghoz.

De ha ezt nem tudja megtenni, nagyszerű megoldást jelent a hatóanyag koncentrátum kapszulába zárva. Az elérhető kutatási eredmények alapján a brokkolicsíra- és magkivonat tipikus adagolása napi 50–100mg szulforafán-glukozinolát, kisebb adagokra osztva.

Termékünk kapszulánként 100mg koncentrált brokkoli csíra kivonatot tartalmaz, melyből 400mcg a szulforafán tartalom.

Paul Thornalley professzor szerint:

“… fontos lenne a jövőben nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy minél több brokkoli, kelbimbó és káposzta legyen a cukorbetegek étlapján. “Hisszük, hogy jót fog tenni nekik.”

Adatok
ISBN
5999561257341