Webshopunk sajnos véglegesen bezárt! :(
Megértésüket köszönjük!

Fokhagyma készítmények

Az egyik legrégebben ismert és alkalmazott gyógy-, és fűszernövény.

Már az ókori Egyiptomból származnak olyan leírások, melyek szerint a fokhagymát preventív céllal alkalmazták a rabszolgák körében. A középkorban fogyasztották a pestis megelőzésére és számos hiedelem alakult ki „démonűző” hatásáról is.

A tényeken alapuló orvoslásban a fokhagymát elsősorban szív-, és érrendszert érintő kórképek terápiájában és prevenciójában alkalmazzák. A legfontosabb gyógynövénynek számít koleszterincsökkentőként. Klinikai kísérletek igazolják, hogy a szájon át szedett fokhagyma a placebóhoz képest csökkentette a szérum lipid szintet. Az összkoleszterin-, és LDL- koleszterinszintet csökkentő hatását több vizsgálat is igazolta, 4-12 hét fokhagymakivonat fogyasztás után.

A fokhagymának kismértékű vérnyomás csökkentő hatása is igazolódott vizsgálatok során. A gyógynövény érelmeszesedés ellenes hatása is bizonyított mára, az érfalon keletkező plakkok növekedését lassítja.

Nézet:
Sorrend:
Fontos! – Felhívjuk figyelmét: “az étrendkiegészítők nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére”. A weboldalon található információk, cikkek, leírások nem helyettesítik szakember véleményét! Minden esetben forduljon szakorvoshoz, betegség esetén! Webáruházunk nem gyógyítással, hanem gyógyhatású élelmiszerek forgalmazásával foglalkozik, ezért amennyiben a táplálékkiegészítőket gyógyászati céllal kívánja felhasználni, úgy kérjük, hogy minden esetben kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze véleményét, valamint figyelmesen olvassa el a mellékelt tájékoztatót, és mindenkor tartsa be a tájékoztatóban, vagy a termék leírásban ajánlott napi adagolást. Kérjük azt is vegye figyelembe, hogy az étrend kiegészítő élelmiszerek nem helyettesítik a vegyes táplálkozást és az egészséges életmódot!