Gyógy gombák
Számos gombafajt ismerünk, melyek egy részét zamatos ízük, másik részét pedig gyógyító hatásuk miatt fogyasztjuk. Egy gyógygomba többszáz olyan természetes hatóanyagot tartalmaz, melyek együttesen segítenek megőrizni testünk egészségét. A gyógygombák legelőnyösebb tulajdonságai, hogy alacsony zsír és- kalória tartalommal rendelkeznek, poliszacharidokat, glikoproteineket, triterpenoidokat, adenozint és még számos vitamint tartalmaznak. Aminosavakban gazdagok, kitűnően magas a tiamin, riboflavin, niacin, biotin, foszfor, szelén és C-vitamin tartalmuk.
A modern orvostudomány kutatásai alapján egyes gombák erős tumor ellenes hatással bírnak, valamint immunerősítő hatásuk is bizonyított. A gyógygombáknak mellékhatásaik nincsenenek, mégis számos olyan anyagot tartalmaznak, melyek eredményesen veszik fel a küzdelmet a különböző egészségügyi problémákkal szemben. Megelőzés céljából vagy kiegészítő kezelésként is alkalmazhatóak (pl. influenza, daganatos megbetegedések, emésztőrendszeri panaszok, diabétesz, magas koleszterin vagy szív és érrendszeri-, vérnyomás problémák stb. esetén).